• Novosti online

  Осумњичени за напад у Лиону признао повезаност са Исламском државом

  ПАРИЗ – Главни осумњичени за недавни бомбашки напад у француском граду Лиону, у којем је рањено 14 људи, признао је да је повезан са Исламском државом, изјавио је данас француски државни тужилац за контратероризам Реми Ејц.

  Ејц је у саопштењу навео да је осумњичени 24-годишњи мушкарац признао да је сам направио експлозивну направу коју је потом поставио испред пекаре у Лиону.

  Осумњичени, кога је француска полиција идентификовала као Мохамеда Хишема М. ухапшен је у понедељак и на територију Француске је ушао са туристичком визом у августу 2017, преноси Танјуг.

  АП наводи да полиција није саопштавала податке о његовој националности, али да поједини француски медији помињу да је Алжирац.

  Он је био непознат полицији пре инцидента у Лиону.

  Напад који се догодио 24. маја снимиле су безбедносне камере, на којима се види мушкарац како на бициклу долази до пекаре у центру Лиона. Након што је оставио бицикл, мушкарац долази до пекаре испред које на бетону оставља папирни пакет, након чега се на истом бициклу удаљава истим путем којим је и дошао.

  Један минут касније на снимцима је забележена експлозија услед које је попуцало стакло на вратима фрижидера испред пекаре.

  За напад засад нико није преузео одговорност.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com