• Hronika

  U blizini porodične kuće premijera Vučića otkriveno oružje; Vučić: Čekam informacije od BIA i policije

  68664525d8.jpegBEOGRAD – U blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima policija je pronašla automobil sa oružjem, javili su beogradski mediji.

  Kako navodi Blic, u blindiranom automobilu pronađeni su sanduci u kojima se nalazilo oružje.

  U sanducima su pronađene bombe, zolje i municija, navodi taj list.

  Prema informacijama lista, automobil sa oružjem bio je parkiran u šumi u Jajincima, nedaleko od kuće u kojoj često boravi premijer Vučić.

  Sve bezbednosne službe su odreagovale u skladu sa zakonom kako bi zaštitle štićenu ličnost, javio je Pink.

  Ta televizija javlja da je automobil pronađen na oko 50 metara od puta koji vodi do porodične kuće premijera.

  Po nalogu resornog tužilaštva doneta je odluka da se uradi DNK, da se skinu otisci sa zolje, ručnih bombi, municije kako bi se što pre utvrdilo kako se taj arsenal našao u neposrednoj blizini porodične kuće premijera u naselju Jajinci.

   

  024b79ed41.jpeg

  Sve bezebednosne službe su odmah aktivirane i uključene u ceo proces rada, tako da je na licu mesta policijski uviđaj, tu su i kontradiverzione ekipe, javlja Pink.

  Ta televizija navodi da je automobil pronađen na uglu Bulevara JNA i Ulice Jakova Galusa.

  Kako se navodi, pronađena je jedna zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 milimetra, pronađeno je četiri ili pet metaka automatskog naoružanja, kao i između 10 i 15 metaka nepoznatog kalibra.

  Prema informacijama, zolja je pronađena svega 15 metara pred skretanje za porodičnu kuću premijera, na mestu na kom zbog konfiguracije terena mora da se uspori, zbog čega je to mesto idealno za njenu upotrebu.

   

  76767b65e5.jpeg

  Vučić: Čekam informacije od BIA i policije

  Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ne može da daje nikakve izjave dok ne dobije informacije od BIA i policije.

  „Ne mogu da dajem nikakve izjave dok ne dobijem info od BIA i policije. To je sve što mogu u ovom trenutku da kažem“, rekao je za Kurir premijer Vučić.

  U blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima policija je pronašla automobil sa oružjem, javili su prethodno beogradski mediji.

  Policija se povodom pronalska oružja još nije oglasila.

   

  Vulin: Dajte odgovor ko hoće da ubije premijera

  Ministar Aleksandar Vulin pozvao je večeras nadležne službe da daju odgovore na pitanje ko je pripremao ubistvo premijera Aleksandra Vučića i dodao da oni koji nisu u stanju da nakon svih ovih godina daju odgovor na to i druga pitanja treba da se sklone i prepuste mesta onima koji to hoće da rade.

  „Ovo sigurno nije prvi put, a nažalost neće biti ni poslednji da se priprema ubistvo premijera i članova njegove porodice ukoliko ne budemo najzad saznali imena ko su ti ljudi, po čijem nalogu to rade“, rekao je Vulin u regaovanju na vest da je u blizini Vučićeve poriodične kuće pronađen sanduk oružja i zolja.

  Vulin je za tv Pink rekao da će Vučić pokušati da minimalizuje slučaj i da to zapravo nema velike veze sa njim i njegovom bezbednošću.

  „Nadležne službe su dužne da nam daju odgovore ko je pripremao ubistvo predsednika vlade, nadležne bezbednosne strukture su dužne da zaštite porodicu predsednika vlade, da zaštite njega i ustavni poredak u ovoj zemlji. Oni koji su u državnim strukturama, koji su u bezbednosnim strukturama, a nisu u stanju da nakon svih ovih godina daju odgovor na ta pitanja, treba da se sklone i prepuste svoja mesta onima koji to mogu da rade i onima koji to hoće da rade“, rekao je Vulin.

  Prema njegovim rečima, ne može biti slučajno ne samo da se nađe automobil pun oružja nego i zolja koja služi za uništavanje blindiranih vozila – baš onih koji koriste najviši državni funkcioneri.

  On je upozorio da kada se pogleda unazad vidi se medijski linč koji se dešava godinama, u kojima se poziva na rušenje vlasti na ulicama i krvave scenarije i u kojima je potpuna umetnička sloboda reći da Vučića treba ubiti.

  „Ponavljam država mora da odgovori na ovo, a ako nije u stanju da nam na ovo odgovori onda mora da se pitamo u kakvoj državi živimo“, rekao je Vulin.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com