• Novosti online

  OzonPress: Otac radnika poginulog u Lučanima prijavljen za ugrožavanje bezbednosti direktora

  Otac radnika poginulog u vojnoj fabrici „Milan Blagojević Namenska“ u Lučanima, Milovan Milivojević, prijavljen je policiji da je „ugrozio bezbednost“ direktora te fabrike Radoša Milovanovića.

  Milivojević je parkirao svoj automobil u blizini direktorove kuće u selu Lučani, objavio je danas portal OzonPress.

  Milivojević je pozvan u Policijsku stanicu u varošici Lučane gde je dao izjavu da je u selo Lučani išao kod majstora zbog popravke kućnog uredjaja i da nije znao da je blizini kuća direktora fabirke.

  Po Milivojevićevim rečima, u policiji je saznao da ga je za navodno ugrožavanje bezbednosti direktora fabrike Radoša Milovanovića prijavio vozač autobusa te fabrike.

  „Nisam znao da direktor Milovanović živi u blizini kuće majstora, niti da mi je ograničeno kretanje i da se svaki moj korak prati. Niti sam mogao da pretpostavim da ako parkiram automobil u blizini direktorove kuće ugrožavam njegovu bezbednost, niti imam bilo kakvu zabranu prilaska ili prolaska u blizini njegove kuće ili zabranu kretanja selom Lučani“, rekao je Milivojević za OzonPress.

  On je dodao da je znao da će zbog odlaska kod tog majstora biti prijavljen i saslušavan, otišao bi kod drugog „da bi izbegao neprijatnosti“ i majstoru i sebi.

  Milivojević je ocenio da je to novi pritisak na njega i njegovu porodicu zbog sudjenja koje je počelo 3. oktobra u Osnovnom sudu u Ivanjici protiv direktora Milovanovića i još dvojice rukovodilaca vojne fabrike u Lučanima zbog pogibije njegovog sina Milomira u fabričkoj eksploziji.

  Tužilaštvo tereti Milovanovića i Vladimira Lončarevića, vodećeg inženjera u Pogonu za proizvodnju raketnih goriva i Tomu Stojića, koji je bio odgovoran za bezbednost rada i više nije zaposlen u lučanskoj fabrici, da su izvršili teško krivično delo protiv opšte sigurnosti.

  Porodica Milivojević se pridružila optužnom predlogu javnog tužioca.

  Eksplozija u fabrici „Milan Blagojević -Namenska“ dogodila se 14. juna 2017. godine i u njoj su stradali dvojica radnika Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com