• Novosti online

  Papa izrazio zabrinutost zbog jačanja vojnih aktivnosti u Ukrajini

  Papa Franja izrazio je danas „zabrinutost“ zbog povećanja vojnih aktivnosti u Ukrajini i izrazio nadu da će se delovati u cilju smirivanja tenzija.

  Rusija se optužuje da je rasporedila desetine hiljada vojnika blizu granice sa Ukrajinom i na Krimu, poluostrvu koje je Moskva pripojila 2014. godine, a nedavno su ponovo počele borbe na istoku Ukrajine, takoreći potpuno prekinute primirjem iz leta 2020.

  „Sa velikom zabrinutošću pratim dogadjaje koji se odvijaju u nekoliko regiona u istočnoj Ukrajini gde poslednjih meseci ima sve više kršenja primirja“, rekao je papa tokom svoje tradicionalne nedeljne molitve na Trgu svetog Petra.

  Papa je rekao da se „snažno nada“ da će se sprečiti povećanje tenzija i da treba da se preduzmu potezi za podsticanje uzajamnog poverenja koji idu u prilog „tako potrebnog i željenog“ pomirenja i mira.

  „Takodje treba imati u srcu humanitarnu situaciju koja pogadja stanovništvo i ja im izražavam svoju solidarnost“, rekao je papa.

  Francuski predsednik Emanuel Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel juče su dali podršku ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom i pozvali Rusiju da povuče trupe sa granice da bi se brzo delovalo ka deeskalaciji situacije.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com