• Novosti online

  Papa u Uskršnjoj poruci pozvao na kraj istrebljenja u Siriji

  Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja pozvao je danas na kraj „istrebljenja koji je u toku u Siriji“, na pomirenje u Svetoj zemlji i ohrabrio je dijalog na Korejskom poluostrvu.

  Obraćajući se sa balkona crkve Svetog Petra, papa je u tradicionalnoj „Poruci gradu i svetu“ (Urbi et Orbi), pozvao na mir u celom svetu, prvo u „voljenoj i napaćenoj Siriji, čije je stanovništvo iscrpljeno ratom kojem se ne vidi kraj“.

  Papa je pozvao sve političke i vojne zvaničnike da odmah „obustave istrebljenje koje je u toku, uz poštovanje humanitanog prava i pristupa pomoći najugroženijima“.

  Franja je pozvao i na pomirenje u „Svetoj zemlji, koja je ovih dana pogodjena sukobom u kojem nezaštićeni ljudi nisu poštedjeni“.

  U sukobu izmedju Palestinaca i izraelske vojske u petak je stradalo 16 Palestinaca.

  Papa je ohrabrio dijalog na Korejskom poluostrvu gde vlada atmosfera smanjene napetosti posle dve godine nuklearnih i balističkih proba Severne Koreje.

  On je sinoć predvodio bdenje uoči Uskrsa i tada je krstio osam osoba, medju kojima i Nigerijca (31) koji je izazvao medijsku pažnju prošle godine kada je uspeo da zaustavi naoružanog napadača u pokušaju da opljačka supermarket.

  Trg Svetog Petra, gde se nalazi nekoliko hiljada vernika, obezbedjuje policija, a ukrašen je sa 50.000 lala, ruža i narcisa koje je poklonila Holandija.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com