• Novosti online

  Pavlović: SNS priprema kradju na izborima putem glasača iz RS (VIDEO)

  Odbornik Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović izjavio je danas da ima informacije da Srpska napredna stranka (SNS) priprema izbornu kradju na predstojećim izborima.

  Pavlović je na konferenciji za novinare ispred Sava centra rekao da se, po informacijama te stranke, u Beogradu prijavljuje sve više gradjana iz Republike Srpske kako bi pomogli SNS-u na izborima.

  On je naveo da ima informacije da su rukovodici u sistemu državne uprave i javnih preduzeća dobili uputstvo da obezbede dovoljan broj kapilarnih, odnosno sigurnih glasova na izborima za SNS.

  „SNS se sprema da izvrši ponovnu kradju izbora na predsednlčkim, parlamentarnim i beogradskim izborima, najavljenim za proleće naredne godine“, rekao je on.

  Podsetio je da je opozicija u junu 2020. bojkotovala izbore, a da je SNS tada izvršila odredjene radnje poput smanjivanja cezusa što je, kako je naveo, protivno standardima u izbornoj godini.

  Pavlović je rekao da je opozicija i prored toga pristupila pregovorima posredstvom evropskih zvaničnika oko izbornih uslova, ali da, kako je ukazao, „najnovija dešavanja pokazuju da SNS ide na izbornu kradju i prekrajnje izborne volje gradjana“.

  On je rekao i da najnovija istraživanja, „koja i SNS radi jednom sedmično“ pokazuju da spajanje izmedju SNS i stranke Aleksandra Šapića nije dalo rezultate i da delovanje opozicije, kako je naveo, „uz dobar rad može dovesti do pobede u Beoradu, a zatim i u Srbiji“.

  „Nama se u poslednjih mesec dana javlja sve veći broj gradjana Srbije koji prijavljuju da veliki broj gradjana Republika Srpske prijavljuje pribivalište u Beogradu i na taj način pokušavaju da brojčanim stanjem potpomognu pobedu SNS, naročito u Beogradu, gde im je pobeda najugroženija“, rekao je Pavlović.

  Prema njegovim rečima, druga tehnika i način na koji se priprema kradja je tabela kapilarnih glasova.

  „Tu tabelu je dobio svaki šef u državnom organu, ministarstvu, gradskom sekretarijaju, javnom preduzeću pod kontrolom SNS i svaki šef, načelnik… ima obavezu da popuni odredjenu kvotu sigurnih glasova kako bi obezbedili pobedu na izborima“, rekao je on.

  Pavlović je rekao i da Narodna stranka u ovom momentu ne može da prejudicira ishod rezgovora s evroparlamentarcima o izbornim uslovima kao ni odluku oko izlaska na izbore.

  „Ono što možemo je da garantujemo da ukoliko budemo izašli na izbore da ćemo preduzeti sve pravne i faktičke radnje da se ovakve stvari ne dešavaju“, rekao je on.

  Pavlović je pozvao MUP i Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu da svakoga meseca do izbora objavljuju broj birača upisanih u Beogradu, kako bi, kako je naveo, mogao da se uporedi taj broj s brojem birača iz juna 2020.

  On je naveo i da će Narodna stranka „odmah tražiti“ da joj bude dostavljen broj birača upisanih u Beogradu.

  Pavlović je upozorio one koji ucenjuju i prete gradjanima da je prekrajenje izborne volje krivčno delo.

  „Gradjani koji trpe ucene i pretnje mogu da se zbog političkog mobinga obrate Narodnoj kancelariji Narodne stranke koja ce im pružiti pomoć“, rekao je on.

  CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com