• Istočna Srbija

  ПЕТ НАГРАДА ЗА „МАМИН ДАШАК У СВЕМИРУ“ НА ФЕСТИВАЛУ У БЕЧЕЈУ

   

  На 62. Мајским играма које су протекле недеље одржане у Бечеју, представа „Мамин дашак у свемиру“ Академског позоришта Студентског културног центра Ниш освојила је пет награда.

  Oва представа je за непуних осам месеци играња, освојила двадесет награда!

  „Мамин дашак у свемиру“ наставља да ниже успехе на фестивалима и одушевљава жири и публику широм земље…

  На бечејским „Мајским играма“ Јована Ђорђевић, која игра маму Зеко, освојила је награду за најбољу женску улогу, Немања Николовски, који игра Бебера, освојио је награду за најбољу мушку улогу, а Анастасија Ранчић је, као Луси, освојила награду за најбољу епизодну женсу улогу.

  Глумци Академског позоришта освојили су и специјалну награду за колективну игру, али и нагрду „Бронзани паж“ за најбољу представу у целини.

  „Бронзани паж додељује се представи „Мамин дашак у свемиру“ за темељно вођен ансамбл у креирању сложених глумачких остварења, прецизну поставку ликова, односа и сукоба у кључу психолошког реализма.

  Језик ове представе комуницира изравно са гледаоцем причајући причу која буди емпатију, заједништво и посвећеност, истовремено проблематизујући архетипску структуру традиционалне балканске породице.“, стоји у образложењу стручног жирија.

  Ове награде су највољи доказ тога на какав начин наши глумци приступају позоришту, представи и улогама, као и потврда да њиховог талента и квалитета. Преданост и труд наших глумаца, као и њихову одличну сарадњу на сцени, али и ван ње, публика препознаје и награђује.

  За све оне који представу нису гледали, као и оне који желе да је погледају поново, „Мамин дашак у свемиру“ је на репертоару  Академског позоришта у уторак, 28. маја у 21 сат.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com