• Novosti online

  PKK: Posle uvodjenja takse se oseća nedostatak pšenice i gvoždja

  Predsednik Privredne komore Kosova Berat Rukići izjavio je danas kako se nakon uvodjenja takse od 100 odsto na robu koja se uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine, oseća nedostatak sirovina kojima su se snabdevali iz Srbije. Rukići je na konferenciji za medije istakao da se u ovom trenutku oseća nedostatak pšenice i gvoždja i da se pokušavaju pronaći nova tržišta za snabdevanje kosovske privrede.

  Predstavljajući „Indikatore kretanja u kosovskom biznisu“ u trećem kvartalu ove godine, Rukići je rekao da su napravljeni intervijui u 447 kompanija različitih sektora i da je tom prilikom 46 odsto kompanija ocenilo kao zadovoljavajuće stanje u njihovom biznisu.

  Prema tom istraživanju u poslednja tri meseca, zaključno sa septembrom ove godine, pokazana je veća ekonomska aktivnost.

  Efekti takse koje je Kosovo uspostavilo prema robi koja se uvozi iz Srbije i BiH će se, prema Rukićiju videti u istraživanju koje će se odnositi na četvrto tromesečje i koje će biti objavljeno u januru 2019.

  Rukići je najavio da će se u ponedeljak otvoriti Sajam agrobiznisa na kojem će svoje proizvode izlagati 40 kompanija, od toga 38 sa Kosova, jedna iz Albanije i jedna iz Italije.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com