• Novosti online

  Počelo brojanje glasova birača u odsustvu i dijaspore

  SARAJEVO – Centralna izborna komisija BiH saopštila je danas da se u Sarajevu broje glasovi sa biračkih mesta za glasanje u odsustvu, glasački listići iz inostranstva, putem mobilnog tima i glasovi birača koji su glasali na nepotvrđenim glasačkim listićima.

  Dodatno se broje glasački listići sa redovnih biračkih mesta ali samo po nalogu Centralne izborne komisije BiH.

  Brojanje glasačkih listića pristiglih putem pošte je počelo juče,06. oktobra.

  Po zaključku Centralne izborne komisije BiH u Glavnom centru za brojanje glasova u poneđeljak, 10.oktobra popodne počeće brjanje glasova sa pet biračkih mesta iz Srebrenice za Skupštinu opštine i načelnika u tom gradu.

  Tom brojanju moći će a prisustvuju akreditovani posmatrači političkih sbjekata koji su na glasačkim listićia i kao i akreditovani posmatrači za Glavni centar za brojanje.

  Kako je ranije saopšteno glasačke listiće iz Srebrenice CIK će preuzeti tokom sutrašnjeg dana i oni će u Sarajevo biti prevezeni uz policijsku pratnju.

  Lokalni izbori u BiH održani su u nedelju, 2. oktobra.

  Inače, zbog sumnje u manipulaciju sa izbornim materijalom, a i nakon što je deo tog materijala sa biračkih mesta u Srebrenici nađen na đubrištu, Centar javne bezbedosti je stavio pod nadzor zgradu Opštine, što su članovi OIK doživeli kao pritisak, pa je odlučeno da se glasovi sa pet biračkih mesti ponovo prebroje, ali u Sarajevu.

  Foto Tanjug/ J.Pap, ilustracija

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com