• Gradovi

  Počelo glasanje na predsedničkim izborima u Srbiji

  Jutros u sedam sati počelo je glasanje gradjana Srbije na izborima za predsednika Republike, na kojima učestvuje 11 kandidata.

  Biračko pravo ima 6.724.949 gradjana Srbije koji će glasati na 8.396 biračkih mesta.

  Sva biračka mesta moraju da budu neprekidno otvorena do 20 sati, a svakom biraču koji se nadje na biračkom mestu u trenutku zatvaranja biće omogućeno da glasa.

  U Srbiji je na snazi izborna tišina koja će trajati do zatvaranju biračkih mesta, u 20 sati, a tokom koje je zabranjena izborna propaganda.

  Današnji izbori su sedmi predsednički izbori od smene vlasti bivšeg režima na izborima 2000, a 11. od uvodjenja višestranačkog sistema u Srbiji 1990. godine.

  Na izbornoj listi su Saša Janković (kojeg je predložila grupa gradjana), Vuk Jeremić (grupa gradjana), Miroslav Parović (Narodni slobodarski pokret), Saša Radulović (Dosta je bilo), Luka Maksimović (grupa gradjana), Aleksandar Vučić (Srpska napredna stranka i ostale članice vladajuće koalicije), Boško Obradović (pokret Dveri), Vojislav Šešelj (Srpska radikalna stranka), Aleksandar Popović (Demokratska stranka Srbije), Milan Stamatović (grupa gradjana) i Nenad Čanak (Liga socijaldemokrata Vojvodine).

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com