• Crna Gora

  Počeo Oktoberfest u Budvi

  Sinoć u Budvi je otvoren prvi dvodnevni festival piva Oktoberfest koncertima Atomskog skloništa i Orthodox Celts-a i, kako su organizatori ocenili, „uz velike količine piva, nemačkih kobasica i zadovoljstvo posetilaca“. Manifestaciju su otvorili direktor Turističke organizacije Budva Mladen Franović koji je pozdravio okupljenu publiku u Gradskom parku u Budvi i poželeo im lep provod na prvom Oktoberfestu u Crnoj Gori i ambasador Nemačke u Crnoj Gori Robert Veber.

  Otvarajući manifestaciju, Veber je rekao da je „istorijski dokazano“ da je to proslava za sve stanovnike jedne zemlje.

  „U današnje vreme, ova fešta je možda najveća na svetu, i jedna od najpoznatijih. Jako mi je drago da Oktoberfest ne postoji samo u Minhenu, već i u Budvi“ kazao je Veber.

  Franović je izjavio da je veoma zadovoljan prvim održavanjem te manifestacije.

  „Ovo je sjajno što vidimo, ima jako puno posetilaca. Ima jako puno piva, ima jako puno pesama, jako puno igre, zadovoljstva na ovom divnom mestu“, rekao je Franović.

  On je ocenio da je napravljen dobar dogadjaj koji će ponudi Budve doneti nešto novo.

  „Mi beležimo negde oko trideset hiljada gostiju momentalno na području čitave opštine i jedan se broj okupio da čuje pravi odgovor za ovo divno vreme i lepo veče“, dodao je Franović.

  Prema njegovim rečima, nema nikakvog razloga da se sledeće godine ne napravi isto, i da se pokuša da manifestacija bude sa još „boljim i kvalitetnijim sadržajem“.

  Franović je naveo da je Oktoberfest „manifestacija koja teško može da propadne“, i da sa partnerima iz Nemačke ambasade i Direktorom Kolor Pres Grupe Robertom Čobanom sledeće godine planiraju da ostvare nove ideje.

  Čoban je izjavio da je bio izazov raditi nešto napolju krajem septembra kada možda padne kiša.

  „Zadovoljan sam zaista, došlo je puno ljudi, odličan je muzički program. Ovo u budućnosti može da bude mnogo veće. Gledao sam devojke u bavarskim nošnjama ispod palmi, to nije atmosfera Oktober festa u Minhenu, već u Brazilu, ali ta kombinacija dobre rok muzike, piva, nemačkih kobasica, dobrog društva, funkcioniše svugde“, rekao je Čoban.

  On je dodao da je cilj ovakvih manifestacija da okupi ljude koji će doći u Crnu Goru i kojima će biti lepo „iako ne razumeju nijednu jedinu reč“.

  Lider grupe Orthodox Celts Aleksandar Petrović, Aca Seltik, rekao je da mu je izuzetno drago što su već postali deo tradicije pivskih festivala i da se nada da će se Oktobarfest ustaliti i u Budvi.

  „Na Oktoberfestu Montenegro posetioci imaju priliku da degustiraju Nikšićko pivo, Jelen pivo, Bavariu, Staropramen, Stella Artois, Beck’s, Lowenbrau, Leffe, Hoegaarden, Coronu, Worthingtons, Paulaner, Mamut, Dogmu, Paun pivo i Akademiju piva“ saopštili su iz Turističke organizacije Budva.

  Ta organizacija je saopštila da je izmedju nastupa bendova održano takmičenje u držanju krigle, a da će posetioci večeras moći da uživaju u muzici grupe Bad Copy, So Sabi i Gradske muzike Budve.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com