• Ekonomija

  ПОДСТИЦАЈНЕ МЕРЕ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ТЕЖЕ ЗАПОШЉИВИХ ЛИЦА У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ

  Vrelo PalankaПредузетници су значајни покретачи привредног развоја и због тога им је потребно омогућити све услове за још боље пословање.

  Oпштина Бела Паланка спроводи све подстицајне мере за смањење незапослености и развој малих и средњих предузећа.

  У току је јавни позив за доделу субвенција приватним предузетницима и привредним друштвима за подстицај запошљавања теже запошљивих лица.

  Привредницима ће овај начин бити омогућено да упосле нове раднике по веома повољним условима, а Белопаланчанима се пружа могућност за нови посао и стицање услова за одлазак у пензију.

  Miljko PalankaЈавним позивом одређени су критеријуми за доделу субвенција приватним предузетницима кроз давање субвенција послодавцима  за запошљавање лица којима је до стицања услова за одлазак у пензију по основу старости или година стажа осигурања преостало највише до 36 месеци.

  Право на доделу субвенција имају приватни предузетници и привредна друштва која су са новозапосленим лицима закључили уговор о раду у трајању до највише 12 месеци.

  За ове субвенције из буџета општине Бела Паланка за 2017.годину  издвојено је око 2 милиона динара рекао је председник општине Горан Миљковић, који је истакао и да је у 2016.години локална самоуправа реализовала ову меру и да је око 40 грађана Беле Паланке било ангажовано путем субвенција.

  Љ.П.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com