• Hronika

  Pokušaj otmice dece u Leskovcu! Dečaci spas našli kod školskog policajca …

  Otmica Leskovac

  U dva odvojena pokušaja otmičari su vukli za rukave mališane sa rančevima na leđima i pokušavali da ih uguraju u automobil marke „Audi“.

  Petorica maloletnih dečaka iz romskog naselja „Sat mahala“ u Leskovcu, starosti od 11 do 14 godina, tvrde da je organizovana grupa starijih muškaraca danas pokušala da ih kidnapuje na putu do njihove Osnovne škole „Svetozar Marković“.

  Policija intenzivno traga za kidnaperima.

  U dva odvojena incidenta, koja su se desila između 12 i 12:30, nedaleko od policijske stanice „Sever“ i prodavnice „Poljanica“ na Svetoilijskoj ulici, petorica muškaraca su presretala dečake na putu do škole i pokušavali da ih uguraju u automobil marke „Audi“.

  Jedan iz automobila mi se obratio na čistom romskom jeziku i tražio da mu priđem. Pošto ga nisam poznavao, nisam želeo. Onda me je on uhvatio preko prozora za ruku i čvrsto držao, a ostali su krenuli da izlaze iz automobila. Uspeo sam da pobegnem i otrčao sam u školu„, priča nam trinaestogodišnjak koji je još uvek vidno uplašen.

  Desetak minuta kasnije, četvoricu njegovih drugova iz naselja, preko puta same policijske stanice „Sever“ u ovom gradu, presreo je isti automobil, a kidnaperi su postupili po istom scenariju.

  Ali su se deca odmah razbežala. Moj sin je otišao pravo u školu i sve ispričao školskom policajcu. On je potrčao da ih nađe, ali su kidnaperi pobegli kolima. Brigu nad našom decom preuzela je škola, a policija je onda pokrenula čitav postupak„, kaže nam otac dvanaestogodišnjeg dečaka Bojan Saitović.

  Majka trianestogodišnjeg dečaka koji se sam suočio sa kidnaperima je vidno potrešena.

  Ja sam u šoku i uplašena. To je moglo da se desi bilo kome. Ali da ih presretaju u po bela dana na sred ulice, to je strašno! Ja dete više ne smem samo da pustim u školu. Neka policija brzo nađe te monstrume„,  apeluje Sandra Ibraimović.

  U leskovačkoj policiji kažu da trenutno rade na rasvetljavanju slučaja.

  Sa čitavom situacijom je upoznato Više javno tužilaštvo i radimo na rasvetljavanju slučaja„, kazao nam je porparol PU Leskovac Boban Zdravković.

  On tvrdi da je ovo prvi ovakav slučaj zabeležen u Leskovcu  u poslednje dve godine.

  Izvor: Jugmedia

  Foto D.M.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com