• Novosti online

  Pompeo: Suverenitet i nezavisnost Kosova ostaju ključni za stabilnost regiona

  Državni sekretar SAD Majk Pompeo čestitao je Kosovu Dan nezavisnosti, ocenivši da kosovski suverenitet i nezavisnost ostaju ključni za bezbednost i stabilnost Zapadnog Balkana.

  „Duže od deset godina, naše dve države imaju snažno partnerstvo zasnovano na zajedničkim vrednostima. SAD podržavaju Kosovo na vašem putu ka integraciji u transatlantske institucije i nastaviće da rade na jačanju vladavine prava, suzbijanju korupcije i podsticanju ekonomskog prosperiteta za sve gradjane Kosova“, naveo je Pompeo u čestitki.

  Pompeo je napisao da Kosovo, posle nedavnih parlamentarnih izbora i formiranja vlade, ima novu mogućnost „da realizuje puni potencijal, i za svoje gradjane i u odnosima sa susednim zemljama“, saopštio je američki Stejt department.

  „Ohrabreni smo nedavnim dogadjajima koji signaliziraju korak ka podsticanju investicija, turizma i komercijalnih i medjuljudskih veza sa Srbijom, čime se postavlja temelj za dalji napredak ka sveobuhvatnoj normalizaciji u bliskoj budućnosti“, naveo je šef američke diplomatije.

  Skupština Kosova je 17. februara 2008. godine usvojila Deklaraciju o nezavisnosti Kosova.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com