• Gradovi

  Ponovo promene u saobraćaju vozova iz Beograda

  Preduzeće „Infrastruktura Železnice Srbije“ je danas najavilo promene od sutra, srede, 25. jula, u železničkom saobraćaju zbog radova na deonici pruge izmedju nove stanice „Beograd Centar“ u Prokopu i stanice „Zemun“.

  Planirano je da ti radovi koji su, kako je saopšteno, „u okviru izgradnje pruge za velike brzine između Beograda i Budimpešte“, traju do aprila 2019. godine.

  Do tada će biti „značajno smanjena propusna moć pruge Beograd Centar-Zemun-Stara Pazova-Novi Sad-Subotica“, piše u saopštenju, a brzina vozova smanjena na 50 kilometara na sat.

  Tako će vozovi koji iz Beograda kreću za Sofiju (09.06 sati) i za Solun (18.21 sati), od sutra polaziti iz železničke stanice „Topčider“ i stizati u nju.

  Međunarodni sezonski voz na relaciji Subotica-Bar, koji je do sada iz Subotice polazio u 16.45 sati, od sutra će polaziti za Crnu Goru u 16.30 sati.

  Sutra, u sredu, 25. jula, biće promenjena i organizacija saobraćaja vozova u unutrašnjem saobraćaju, kao i gradske železnice „BG Voz“.

  Neki od vozova za Novi Sad, Šid i Sremsku Mitrovicu, koji su do sada polazili iz železničke stanice „Beograd Centar“ u Prokopu, i dolazili u nju, koristiće stanicu „Zemun“, a neki od vozova za Suboticu i iz nje, koristiće Železničku stanicu „Novi Beograd“.

  Drugi vozovi na tim relacijama će medjutim i dalje koristiti stanicu „Beograd Centar“ u Prokopu.

  Saopštenje s pojedinostima najavljenih promena je na sajtu „Infrastrukture Železnice Srbije“.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com