• Južna Srbija

  ПОТПИСАНА ПОВЕЉА О БРАТИМЉЕЊУ ИЗМЕЂУ ОПШТИНА БЕЛА ПАЛАНКА И УБ

   

   

  IMG_5968Повељу о братимљењу између општине Бела Паланка и општине Уб потписали су, у четвртак 22.децембра, председник општине Бела Паланка Горан Миљковић и председник општине Уб Дарко Глишић.

  Свечани чин потписивања Повеље, која треба да допринесе ближој сарадњи и међусобном повезивању две локалне самоуправе, обављен је у убском Дому културе,у присуству високих представника обе општине, као и других званица из јавног живота.

  На свечаној церемонији Глишић је истакао да је озваничењем протокола овековечено пријатељство искрених пријатеља.

  „Општина Бела Паланка је наш избор.

  IMG_5983

  Могли смо да се определимо за било коју другу општину, али смо се определили за Белу Паланку, не зато што је најбогатија општина и што ће неко да има личну корист, већ због тога што је то општина која духом одсликава југ Србије, а ми желимо да имамо за пријатеља некога ко може слободно да се назове репрезентом једног региона у нашој држави.

  Због тога смо одлучили да успоставимо ближу сарадњу и размењујемо добра искуства у интересу грађана обе општине“, рекао је Дарко Глишић.

  Велико задовољство због потписивања Повеље о братимљењу изразио је и Горан Миљковић.

  DSC_0119„Драго ми је што су две општине са два различита краја Србије потписале Повељу и што ће сарађивати на обострану корист.

  Ми смо већ започели сарадњу крајем новембра, када је убско аматерско позориште гостовало на нашем фестивалу омладинских сцена.

  Сарадња је кренула од културе и спорта, а надам се да ће се, временом, повезати и наши привредници у циљу побољшања односа и подизања стандарда наших грађана.

  Иако су у питању две различите општине по величини и можда по менталитету, мислим да ћемо овом Повељом унапредити наше односе али пре свега живот нашим грађанима“, истакао је Миљковић који се захвалио домаћинима на добродошлици уз позив да у што скорије време посете Белу Паланку.

  Након свечаног потписивања Повеље о братимљењу председници општина разменили су и симболичне поклоне.

  Потписивању Повеље у општини Уб претходило је прихватање иницијативе о братимљењу од стране Скупштина општина Бела Паланка и Уб.

   

  Љиљана Петковић

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com