• Novosti online

  Potpredsednik Skupštine Srbije Stefan Krkobabić razgovarao sa predsednikom Skupštine RS

  Potpredsednik Skupštine Srbije Stefan Krkobabić i predsednik Skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarali su danas u Banja Luci o saradnji i „temama od značaja za srpski narod“.

  Sagovornici su zaključili da „institucionalna saradnja Republike Srpske i Srbije mora da bude redovna, kvalitetna i korisna za srpski narod s obe strane reke Drine“, saopštila je Partija ujedinjenih penzionera Srbije, čiji je Krkobaić funkcioner.

  „Podrška Srbije Republici Srpskoj je trajna, ne usputna, od dogadjaja do dogadjaja. Bazira se na dugoročnim zajedničkim interesima koje i gradjani Srbije i gradjani Republike Srpske smatraju svojim životnim interesima. Samo zajedno možemo da idemo napred, ali i da se odupremo svima koji dovode u pitanje naše državne i nacionalne interese“, rekao je Krkobabić.

  Čubrilović je kazao da institucije Republike Srpske i Srbije „moraju da budu prisutne u svakom segmentu“, uz poštovanje Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama dve strane, navodi se u saopštenju.

  „Nažalost, imamo odredjene parlamente koji su usvojili rezolucije, dajući sebi pravo da presudjuju o istorijskim činjenicama i zato Srpska i Srbija institucionalnom saradnjom treba da sprovode zacrtane ciljeve i zakonodavana rešenja“, naveo je Čubrilović.

  Oni su, kako se navodi, razgovarali i o „temama koje su značajne za srpski narod, uključujući brigu o selima“.

  Sastanku su prisustvovali poslanik Skupštine Srbije Dragan Marković i poslanik Skupštine Vojvodine Aleksandar Djurdjev.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com