• Gradovi

  Predsednica Hrvatske želi jačanje odnosa sa Srbijom i zemljama regiona

  Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović u narednom periodu posvetiće se jačanju veza sa Srbijom i zemljama regiona, a u oktobru bi trebalo da poseti Rusiju, javila je večeras agencija Hina.

  Neimenovani izvor blizak kabinetu hrvatske predsednice izjavio je da postoji mogućnost da predsednik Srbije Aleksandar Vučić poseti Hrvatsku.

  List Večernje novosti u sredu je objavio da će Vučić uskoro dobiti poziv hrvatske predsednice da do kraja godine zvanično poseti Zagreb čime bi bila otvorena nova faza u odnosima dve države.

  Izvor blizak hrvatskom predsedništvu je naveo da Hrvatska želi da dodje do te posete koja „ne bi bila protokolarna već sadržajna kako bi se krenulo u rešavanje otvorenih pitanja“, medju kojima je pitanje nestalih.

  Predsednica će, kako je naveo isti izvor, predložiti sastanak Vučića i hrvatskih branitelja, a jedna od tema bi mogla biti postavljanje spomen ploče u logoru Stajićevu u Srbiji.

  Izmedju predsednice i Vučića, dodao je izvor, postoji „odredjeni stepen poverenja“ i veruje se da srpski predsednik „želi da pokrene neke stvari“.

  Kolinda Grabar-Kitarović takodje planira posetu Moskvi i sastanak s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com