• Gradovi

  Premijerka Srbije ne zna ko stoji iza bespravnog objekta na Kopaoniku, kritikuje novinare što …

   

   

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kazala je danas da je upoznata sa bespravnom izgradnjom objekta na Pančićevom vrhu, na Kopaoniku, ali da ne zna ko je investitor, niti „ko stoji iza toga“. „Upoznata sam sa slučajem, ali ne znam ko stoji, ni ko je investitor“, kazala je Brnabić novinarima na predstavljanja digitalnog udžbenika u Osnovnoj školi „Drinka Pavlović“ u Beogradu.

  Upitana o tome ko stoji iza „nepoznate investitorke“ Snežane Mitković koja je izgradila objekat od više od 1.000 kvadratnih metara na vrhu Kopaonika, Brnabić je rekla da ne zna i da je „potpuno nenormalno“ da predsednica Vlade „ima odgovor na takva pitanja na dogadjaju gde se promoviše digitalni udžbenik i reforma obrazovanja“.

  „Očekujete da ja, kao predsednica Vlade, imam odgovore na takvo pitanje. Ja pokušavam da vodim celu Vladu Srbije i da se bavim strateškim projektima. Ministarstva se bave svojim resorima, imamo i inspekcije i agencije koje se bave svojim poslom“, kazala je Brnabić.

  Dodala je da novinari takva „specifična pitanja“ treba da pošalju kabinetu Vlade Srbije pre skupa, da bi dobili odgovor na njih.

  „Neverovatno je da ne najavite takvo pitanje, a da od mene očekujete da znam ko stoji iza neke Snežane“, rekla je premijerka.

  Brnabić je kazala da će tražiti da odgovori Ministarstva odbrane, za koje je rekla da je nadležno za taj slučaj i koje nije dalo odgovore na ta pitanja.

  Balkanska istraživačka mreža (BIRN) je u oktobru prošle godine pisala o objektu koji se podiže na Pančićevom vrhu na Kopaoniku u suprotnosti sa uslovima koje je izdao Republički zavod za zaštitu prirode, a inspekcija je tada naložila rušenje pošto je BIRN zatražio dokumentaciju od Ministarstva gradjevinarstva.

  Insajder je nadavno pisao da je investitorka Snežana Mitković iz Smedereva, uprkos zabrani nelegalno izgradila i na kraju otvorila ski-restoran na najvišem vrhu Kopaonika.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com