• BG

  Priština: Diplomatske note o povlačenju priznanja Kosova izdate uz mito Srbije, odbačene naknadno

  Ministarstvo spoljnih poslova Kosova navelo je da je „više puta izrazilo zabrinutost da je Srbija koristila mito, koruptivne afere, sporazume o prodaji oružja i ukidanju viza, i nemoralne afere (kao što je slučaj s Interpolom) da bi se suprotstavila Kosovu“, prenela je danas Koha.

  „Srbija je pozivala strane zvaničnike u posete Beogradu, ne uzimajući u obzir njihov legitimitet, i putem mita su izdate diplomatske note i lažna dokumenta“ o povlačenju priznanja Kosova, „koja su zatim odbačena od strane odgovarajućih zemalja“, piše u tekstu koji je na portalu Kossev.

  Pomenuto je da je tako u slučajevima Liberije čiji je predsednik pred liberijskom TV demantovao izdavanje saopštenja, Gane, Gvineje Bisao gde je akreditovan ambasador Kosova) Burkine Faso koja je poslala dokument koji demantuje Beograd, Centralnoafričke Republike gde se istražuje afera korupcije, Sao Tome i Prinsipa gde se na sastancima na visokom nivou negira izjava ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića.

  Pomenute su i Papua Nova Gvineja, Palau, Somalija, Komori, Burundi, prenosi Koha iz saopštenja Ministarstva spoljnih poslova Kosova.

  Tvrdi se da je „sve diplomatske note prikazane u Beogradu, koje su vlade odbacile diplomatskim putem ili javno, napisala jedna osoba“ koja je, kako navode, „poznata po svojoj zločinačkoj prošlosti i vezama s mrežama organizovanog kriminala van Evrope i koja je sada savetnik ministra spoljnih poslova Srbije“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com