• Novosti online

  Протест Један од пет милиона: Теразијска чесма је наша Скупштина

  Власт у Србији је уздрмана и на стакленим је ногама, али морамо сви да се ујединимо како бисмо се одупрли безумљу, поручио је данас функционер Покрета Двери Југослав Кипријановић на 26. протесту „Један од пет милиона” у Београду.

  Кипријановић је позвао државне службенике, „све које држе систем”, да се придруже отпору.

  Он је рекао да је „држава партијска” и да су „институције уништене”.

  Глумац Бранислав Лечић рекао је да је Теразијска чесма, где се учесници протеста „Један од пет милиона” окупљају, „свето место, Народна скупштина и глас слободе”.

  Он је рекао да је случај судије Апелационог суда у Београду Миодрага Мајића подсетник како сви треба да се држе професионалног рада и оценио да професионализам мора да буде дефинисан као једина легитимација свих који су на власти.

  Лечић је рекао да је акција РОСУ на Северу Косова координирана и позвао грађане да „не буду инструмент политика које гурају у рат”.

  Лечић је казао да су шестомесечни напори свих који протестују, „крунисани” извештајем Европске комисије, оценивши да су протести натерали Европу да „заштити вредности за које се сама залаже”.

  Грђанима се мимо најаве обратила инжењерка рударства Сузана Лазаревић која је рекла да је пре 30 година исто стајала код Теразијске чесме и да је дух протеста задржао да не оде из Србије.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com