• Gradovi

  Protest na Cetinju protiv ulaska u NATO završen mirno

  Na Cetinju je danas završen protest pristalica opozicionog Demokratskog fronta koji se protivi NATO članstvu i traži održavanja referenduma i ulasku Crne Gore u Alijansu.

  Skup je protekao mirno, ali je na kraju zapaljena zastava NATO-a ispred zgrade u kojoj Skupština odlučuje o pristupanju NATO-u.

  Skupu je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi, a čelnici DF poručili su da će „u pogodnom trenutku“ promeniti odluku o ulasku u NATO.

  „Mi ćemo da zamrznemo članstvo i odemo na referendum“, poručio je jedan od čelnika DF Andrija Mandić.

  „Nećemo priznati odluku“, „Ruke su vam krvave“, „Dižući ruke za NATO ponovo bomardujete Crnu Goru, Srbiju…“, poručio je na skupu jedan od čelnika Fronta Milan Knežević.

  On je odluku Skupštine na kojoj će biti potvrdjen ulazak Crne Gore u NATO nazvao „aktom veleizdaje“.

  Na Cetinju se pred početak sednice Skupštine okupilo oko 200 pristalica DF. Oni su uzvicima „lopovi“, „ubice“, „izdaja“ propratili dolazak poslanika u zgradu u kojoj se održava sednica. Na početku je bilo manjih incidenata i „guranja“, a jedan od učesnika pozvao je policiju da „odstrani provokatore s Cetinja“, jer žele da skup protekne u miru.

  Okupljenima se obratio i premijer bivše SRJ Momir Bulatović.

  „Tužan sam i zabrinut. Osećam se poniženim. Ovo je prevara sile i laži nad slobodno izraženom voljom gradjana. Jedino što nas ohrabruje je to da te pobede nikada nisu bile dugog daha“, kazao je Bulatović koji je dodao i da je „NATO zločinačka vojna alijansa“.

  NATO je „trenirao strogoću nad SRJ ubivši 2.500 ljudi… Posle toga krenuli su na Avganistan i Irak“, rekao je Bulatović.

  Učesnici protesta nosili su transparente na kojima je pisalo „NATO ubice krvave su vam ruke“, „Niste ovde dobrodošli“, srpske zastave i crnogorski krstaš barjak.

  Ispred zgrade Skupštine opštine Cetinje, na ulazu u grad i na ulicama, bilo je vidljivo pojačano prisustvo policije.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com