• BG

  Protest: Preporuke za fer izbore oko zgrade Predsedništva, ispred pripadnice Kobri

  Učesnici protesta Jedan od pet miliona raširli su po zemlji, oko zgrade Predsedništva, panoe na kojima su ispisane 42 preporuke za slobodne i fer izbore.Ispred zgade je, kao obezbedjenje, bilo šest pripadnica vojne jedinice Kobre.

  Učesnici protesta su, nakon što su ostavili te poruke, nastavili ka zgradi Radio televiziji Srbije, gde su završili protest pozivajući novinare te medijske kuće da profesionalno obavljaju svoj posao.

  Završavajući protest njegovi učesnici su dali podršku vlasnici novosadskog Kanala 9 Maji Pavlović, koja štrajkuje gladju od ponedeljka u centru Beograda.

  Protest, 37 po redu u Beogradu, počeo je kod Terazijske česme, gde se obratio jedan od organizatora Srdjan Marković,

  koji je pozvao na bojkot predstojećih izbora i rekao da nema pregovora i okruglih stolova sa predsednikom Srpske napredne stranke i države Aleksandrom Vučićem.

  „Izbori će izgledati kao kad su nas tukli u subotu ispred zgrade Predsedništva“, rekao je Marković, koji je podsetio na dogadjaje tokom prethodnog protesta Jedan od pet miliona i naglasio da gradjani nisu protiv vojske i policije.

  Marković je poručio Vučiću da nema potrebe da se plaši „jer ga niko neće tući“.

  On je rekao da je Vučić „uzurpirao vlast, bojkotuje zdrav razum, bojkotuje sve nas i zato nema pregovora ni okruglih stolova jer mi volimo Srbiju“.

  Prema njegovim rečima, u ovakvoj atmosferi u društvu nije moguće da postoje fer izbori.

  „Razoktićemo sve laži i prevare i za sve lopovluke ćete ići u zatvor, tako će u Srbiji početi da se vrednuje profesionalizam“, rekao je, nakon čega su okupljeni krenuli u protestnu šetnju ka zgradi Predsedništva.

  Organizatori protesta su, uoči njegovog današnjeg održavanja, saopštili da je posvećen borbi protiv nasilja i prebijanja neistomišljenika vlasti, za poštovanje rodne ravnopravnosti i protiv ponižavanja vojske koje sprovodi Vučić.

  Organizator je podsetio da su Markovića proše subote „pripadnici vojne policije Kobre udarili i prebacili preko ograde ispred zgrade Predsedništva“.

  Po nalogu Vučića ograda je uklonjena a ispred zgade su bile postavljene ženske pripadnice vojne jedinice Kobre.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com