• Novosti online

  Protest završen kod hotela Bristol gde su vojni penzioneri uz skandiranje: Niste sami

  Učesnici protesta „Jedan od pet miliona“ u Beogradu uz skanidranje „Niste sami“ završili su šetnju i protest ispred hotela „Bristol“ gde su smešteni vojni penzioneri od kojih država traži da se isele u drugi privremeni smeštaj.

  „Samo zajedno možemo pobediti ovo zlo koje je zarobilo državu“, rekao je jedan od organizatora protesta Miodrag Simović.

  On je kazao da se od vojnih penzionera i vojnika naučilo šta znači u borbi kada ti od onog pored tebe zavisi život i kada su ljudi jedan drugome oslonac.

  „Moramo biti zajedno svi vojni penzioneri, vojnici, doktori, taksisti, studenti…“ rekao je Simović navodeći da je aktuelna vlast „okupirala“ Srbiju.

  Prema njegovim rečima, vrhovnu komandu nekada su činile vojvode i regent Aleksandar Karadjordjević ujedinitelj, a danas je vrhovni komadant Aleksandar Vučić „razoritelj“.

  „Ova vlast je gora od kabadahija i kao što su i pre 200 godina ustali protiv njih naši preci i mi poručujemo Srbija se umiriti ne može“, rekao je Simović dok su okupljeni skandirali „bojkot“.

  Vojni penzioner Mile Delić izjavio je na protestu „Jedan od pet miliona“ u Beogradu da se penzionerima „podmeće“ da su oni izabrali aktuelnu vlast što je po njemu nemoguće dokazati jer „ko je lud da glasa za onoga ko ga pljačka“.

  Delić je penzioner koji je 2016. vratio državnu pomoć za penzionere u iznosu od 5.000 dinara, jer je smanjenjem penzije država od penzionera kako je rekao „otela mnogo više“, te je na protestu pokazan uveličan ček od 5.000 dinara za koji su organizatori rekli da predstavlja „zastavu slobode“.

  Delić je na protestu penzionerima poručio da, ako izadju na predstojeće izbore, glasaju protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića ili bojkotuju izbore.

  Na protestu su prvi put pojavili bedževi sa natpisima „Bojkot“, a okupljeni su više puta uzvikivali „Bojkot“.

  Govoreći o problemima vojnih penzionera koji treba da se isele iz nekadašnjeg hotela „Bristol“ u naredni privremeni smeštaj, Delić je rekao da je ostalo još nekoliko hiljada vojnih „beskućnika“ iz zemalja bivše Jugoslavije koji su ostali bez stanova iako su ih tamo gde su nekada živeli otkupili.

  Protest Jedan od pet miliona je večeras počeo nešto posle 19 časova kod terazijske česme u Beogradu imalo je za cilj, kako je naveo organizator, da pokaže podršku i solidarnost sa vojnim penzionerima kojima preti „izbacivanje na ulicu“ iz nekadašnjeg hotela „Bristol“.

  Iz Ministarstva odbrane prethodnih dana pozvali one koji su još u „Bristolu“ da se odmah usele u privremeni smeštaj koji im je obezbedjen i da im trajni ne mogu dati mimo zakona.

  Udruženje „Jedan od pet miliona“ podsetilo je večeras da je protest koji se održava 38 po redu i da gradjani protestvuju već devet meseci.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com