• Novosti online

  Putin Makronu napravio crtež o situaciji na Kerčanskom moreuzu

  Predsednici Francuske i Rusije, Emanuel Makron i Vladimir Putin, imali su kratak sastanak na marginama samita Grupe 20 industrijski razvijenijih zemalja G 20 u Buenos Ajresu, a Putin je tokom susreta Makronu napravio crtež kako bi objasnio situaciju s tri ukrajinska broda, preneli su danas francuski mediji pozivajući se na izvore bliske francuskoj delegaciji.

  Dok su Putin i Makron razgovarali o Ukrajini, ruski predsednik je uzeo papir i olovku i Makronu je nacrtao more, Kerčanski moreuz, i položaj ukrajinskih brodova istovremeno objašnjavajući šta se dogodilo, rekli su izvori francuske delegacije i dodali da je Makron pažljivo slušao i zatražio u ime evropskih lidera smirivanje situacije.

  Tenzije izmedju Rusije i Ukrajine razbuktale su se pre nedelju dana kada je ruska obalska straža pucala na tri ukrajinska broda, a zatim zarobila brodove i posadu u blizini Kerčanskog moreuza.

  Putin i Makron su kratko razgovarali o trgovini, bezbendnosti i kontroli naoružanja, naveli su isti izvori i dodali da nisu pomenuli aferu ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija niti klimatske promene, prenela je agencija Frans pres.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com