• BG

  Радојичић и Репчекова о разговарали о културној сарадњи Београда и Словачке

  Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић данас је са амбасадорком Словачке у Србији Дагмар Репчекову разговарао о културној сарадњи Београда и Словачке, али и предстојећим догађајима у Београду који се тичу социјалне политике и области међународних односа, а којима ће Град пружити подршку.

  Репчекова је позвала градоначелника Београда да подржи и учествује у конференцији која ће бити одржана 20. јуна, уз подршку ОЕБС-а, и окупиће представнике 14 земаља.

  На два панела, која ће бити одржана у Скупштини Града Београда, теме ће бити изналажење начина за инклузију ромске популације у области здравствене услуге и њиховог укључивања и обезбеђивања једнаких услова за напредак у образовном систему.

  Радојичић је истакао је да верује да се дискусијама о положају Рома, у којима учествују представници међународне заједнице и државних институција, може много постићи у схватању њихових свакодневних изазова и проблема као и могућих решења, саопштио је Беоинфо.

  Градоначелник је истакао да Град Београд има за циљ да у наредном периоду усмери своју пажњу на изазове са којима се Роми суочавају у нашој престоници, али и навео да је у претходном периоду пуно тога урађено на решавању њиховог стамбеног питања.

  Уз помоћ сјајне сарадње са делегацијом Европске уније у протекле четири године, 260 породица решило је своје стамбено питање у Београду, а у плану је да наредне године то омогућимо за још 44 породице. С тога сматрам да је ова конференција још један од корака ка размени знања и искустава свих релевантних фактора у унапређивању положаја наших суграђана, рекао је Радојичић.

  Двоје званичника разговарали су и о фудбалском турниру подржаном од стране Уницефа који је заказан за 14. септембар на Кошутњаку.

  На овом турниру учествоваће дипломате које живе и раде у Београду, а циљ је прикупљање средства за оболелу децу из Тиршове. Прошле године на овом турниру сакупљена су средства за помоћ деци у Прихватилишту.

  Градоначелник је истакао је да ће Град подржати догађаје које иницира Амбасада Словачке, јер они имају за циљ да промовишу културно и историјско наслеђе Београда, као и везу два главна града, Братиславе и Београда, у којима живе грађани сличног менталитета и културе, преноси Танјуг.

  Радојичић је напоменуо да је за Београд значајна манифестација и „Ноћ архитектуре”, која ће бити одржана код Архитектонског факултета прве ноћи октобра, а циљ је да нас светлосним перформансом подсети на најзначајнија достигнућа у свету архитектуре и на истакнуте личности које су обележиле ову област.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com