• Novosti online

  Ragmi Mustafa tužio Aleksandra Vulina jer je Albanace pogrdno nazivao ‘Šiptarima’

  Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa je danas izjavio da veruje da će sud biti nepristrasan u vezi s njegovom tužbom koju je u ime Nacionalnog saveta podneo protiv ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina zbog govora mržnje.Mustafa je izjavio za agenciju Beta da je tužbu protiv Vulina 25. juna podneo Višem sudu u Beogradu, zbog toga što je Vulin nekoliko puta „javno nazivao Albanace ‘Šiptarima’ “ i to „u pogrdnom i pežorativnom tonu“.

  Mustafa je rekao da je, kada je najavio da Nacionalni savet Albanaca razmišlja o pokretanju tužbe protiv Vulina zbog govora mržnje, „Vulin, takodje preko medija odgovorio da je to kompliment za njega kao ministra, i da ‘ne zna kako oni hoće da budu nazivani: Arbanasi, Arnauti, Šiptari’ „.

  Mustafa je rekao da „Nacionalni savet Albanaca ne prihvata vodjenje i relativizaciju prakse da se na govor mržnje kojim se vredja jedna manjina.., a koja dolazi od jednog ministra odbrane, gleda kao na individualni postupak, već da takav mentalitet govori o današnjoj Vladi Srbije i o zvaničnoj Srbiji“.

  „Poštovanje manjina je i zakonska i ustavna obaveza Vlade, a poštovanje i prihvatanje drugog je preduslov za demokratsko društvo. U jednoj demokratskoj vladi i demokratskoj državi, svaki ministar koji neprestano vredja manjine u javnosti, barem će biti razrešen. Albanci nisu krivi što Vlada Srbije nema demokratske kapacitete“, kazao je Mustafa.

  Po njegovim rečima „to su i razlozi zbog kojih s pravom Srbija nije prihvaćena u Evropskoj uniji i zašto Albanci ne osećaju Srbiju kao svoju državu“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com