• Južna Srbija

  Rekonstrukcija Osnovne škole „Ljupče Španac“ u Beloj Palanci

   

  Skola radovi Bela Palanka 3 Počeli su radovi na rekonstrukciji Osnovne škole „Ljupče Španac“ u Beloj Palanci , za koji su Evropska unija (EU) i Vlada Švajcarske, preko razvojnog programa Evropski PROGRES, obezbedili 62.393 evra. Opština Bela Palanka finansiraće radove sa 19.331 evra.Miljko Palanka

  Radovi obuhvataju zamenu kompletnog pokrivača na objektu škole, kao i uređenje podrumskih prostorija, navodi se u saopštenju programa Evropski PROGRES.

  Skola radovi Bela PalankaEU i Vlada Švajcarske su preko Evropskog PROGRES finansirali i izradu glavnog projekta za rekonstrukciju škole, čime su ispunjeni svi preduslovi za kompletno renoviranje objekta i unapređenje energetske efikasnosti koja se planira tokom 2017. godine.

  Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković rekao je da je kroz izuzetnu saradnju sa programom Evropski PROGRES do sada realizovano pet infrastrukturnih projekata na teritoriji opštine, među kojima su i izrada glavnih projekata za proširenje i dogradnju kišne kanalizacije i rekonstrukciju javnog osvetljenja, kao i izrada detaljnog plana regulacije za Industrijsku zonu „Murica 2“.

  Rekonstrukcijom škola na terititoriji naše opštine omogućićemo našoj deci najbolje uslove za školovanje – rekao je Goran Miljković predsednik opštine Bela Palanka povodom početka radova.

  Aktivnosti Evropskog PROGRES-a, programa koji doprinosi održivom razvoju u 34 nerazvijene opštine južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržavaju sa ukupno 24,4 miliona evra.

  Opštine obuhvaćene ovim programom su Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica, Tutin, Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac.

  LJ.P.

  FOTO: Evropski progres

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com