• Društvo

  Република доделила 10,7 милиона динара бесповратних средстава општини Варварин за подстицање наталитета

  Министарство без портфеља задужено за демографију и популациону политику донело је Одлуку о одобравању бесповратних средстава општини Варварин за финансирање мера популационе политике за 2018. годину у износу од 10.733.533,00 динара, каже председник Скупштине општине Драгољуб Станојевић.

  “На конкурс Министарства без портфеља задуженог за демографију и популациону политику за доделу бесповратних средстава за финансирање мера популационе политике конкурисали смо заједно ми, као носиоц пројекта и општине Ћићевац и Александровац и одобрене мере популационе политике за спровођење овог пројекта, у износу од 10.733.533,00 милиона динара, су усклађивање рада и родитељства, пут ка здравом материнству, као и активирање локалне самоуправе”, истиче председник варваринског парламента додавши да је Ћићевац добио 9.617.789,00, а Александровац 9.951.859,00 динара.

  Он наглашава да су, поред унапређења неких од мера за подстицај рађања као што су ублажавање економске цене родитељства и усаглашавање радних и професионалних са родитељским обавезама, веома важне и оне мере које се тичу промоције репродуктивног здравља.

  “Овом приликом желим да се захвалим министарки проф. др Славици Ђукић-Дејановић зато што је препознала потребе и проблеме општине Варварин и њеном кабинету на подршци и на овој веома доброј одлуци.

  Општина Варварин се годинама суочава са падом наталитета, као и цела Србија иначе и верујем да ће овим пројектом тај проблем бити бар на неки начин ублажен”, истиче Драгољуб Станојевић.

  Што се тиче критеријума за доделу ових средстава, приликом оцењивања пројеката вредновани су демографски профил и развијеност јединице локалне самоуправе, одрживост мера и њихове ефикасности, као и усаглашеност самих програма које они нуде са оним што је садржано у националним документима и што је политика Владе Републике Србије.

  Никола Петровић

  Извор: Темнић.Инфо/Новости дана

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com