• BG

  RTS: Eventualne nepravilnosti na RTS-u ne mogu se ispraviti nasiljem

   

   

  Uredjivački kolegijum i menadžment RTS-a saopštio je da su u poslednjih godinu dana zaposleni javnog servisa izloženi pritiscima zbog kojih povremeno nisu u mogućnosti da svoj posao obavljaju na profesionalan način.„Nije reč o verbalnim kritikama koje su za medijski javni servis u Srbiji uobičajene iako su često neopravdane, neprimerene i uvredljive, već o akcijama dela političke javnosti u Srbiji koje prelaze granicu pristojnog gradjanskog ponašanja i političkog delovanja”, saopštio je RTS posle najave Saveza za Srbiju da će sutra od 12 do 20 časova blokirati sve ulaze u tu medijsku kuću.“

  U saopštenju se podseća na upad političkih aktivista u zgradu RTS-a 16. marta ove godine „sa ciljem da se prekine redovan program i silom nametne uredjivačka politika uneta sa ullice“, kao i na najskoriji primer blokade svih ulaza u glavnu zgradu RTS-a čime se zaposlenima i gostima u programu onemogućava slobodno kretanje i rad.

  RTS je apelovao na celokupnu političku javnost Srbije , sveta kao i na i domaće i medjunarodne medijske organizacije i udruženja „da ovakvo ponašanje osude, a podstrekače i vinovnike urazume, ukoliko je to moguće, da ne bude kasno“.

  U saopštenju se dodaje da Medijski javni servis Srbije ne pamti vreme kada nije bio predmet kritike i javno izraženog nezadovoljstva i vlasti i opozicije, a da je istovremeno bio najgledaniji i najbolje ocenjen od strane gradjana.

  „Od kritike ne tražimo zaštitu. Društvo ima legalne i efikasne mehanizme za ispravljanje svih nepravilnosti u radu RTS-a, programskih, poslovnih i finansijskih ili uredjivačkih, ukoliko se utvrdi da ih ima. To, medjutim, ne sme da se radi fizičkim nasiljem“, saopštio je uredjivački kolegijum.

  „Posebno je neprihvatljivo i opasno iniciranje talačke krize što je pravi opis blokade kojoj su izloženi svi koji se zateknu u zgradi RTS-a“ i „ko to radi ne treba da očekuje da će RTS da mu otvori prostor za promovisanje takvih političkih ideja, nasilničkog ponašanja i pozivanja na kršenje zakona“, navedeno je u saopštenju uredjivačkog kolegijuma i menadžmenta RTS-a.

   

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com