• BG

  U ponedeljak prva sednica Radne grupe za interni dijalog o Kosovu

  Prva sednica Radne grupe za pružanje podrške internom dijalogu o Kosovu u Srbiji zakazana je za sutra, saznaje danas Radio-televizija Srbije.

  Predsednik Radne grupe i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić sastaće se sa članovima tog tela u zgradi Vlade Srbije, navodi se na sajtu RTS.

  Zadatak te Radne grupe biće da pruži podršku nadležnim organima i telima u procesu dijaloga, kao i da prati i koordinira aktivnosti u tom procesu.

  Prema saznanjima medija, grupa ima 13 članova, medju kojima su i predstavnik kabineta premijerke Ane Brnabić i devet ministarstava.

  Djurić je 16. oktobra izabran na sednici Vlade za predsednika Radne grupe, a pored njega, čine je predstavnici svih ministarstava, Kancelarije za saradnju s civilnim društvom, Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, a po potrebi u Radnoj grupi mogu učestvovati i predstavnici drugih organa i organizacija.

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u julu najavio pokretanje unutrašnjeg dijaloga o Kosovu, a rekao je i da očekuje da će predlog za Kosovo i Metohiju biti iznet u martu 2018. godine.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com