• Novosti online

  Ruski ministar: U požaru u Kemerovu 64 mrtvih

  U požaru u tržnom centru u Kemerovu, u Rusiji, poginule su 64 osobe, rekao je danas ruski ministar za vanredne situacije Vladimir Pučkov.

  U izjavi za televiziju Pučkov je rekao da su vatrogasci završili pretraživanje četiri sprata tržnog centra koji je juče zahvaćen požarom. Nije izvučeno još šest tela, rekao je on.

  Bilans nastradalih u ovoj tragediji stalno se povećava od kad su vatrogasci počeli da pretražuju izgorelu zgradu kada je savladan požar.

  Požar je izbio u nedelju, na četvrtom spratu tržnog centra gde su bioskop i dečja igraonica u kojoj su bili svi koji su poginuli. Požar je ugašen jutros pošto je goreo celu noć. Vatrogasci i dalje izvlače tela a vatra u zgradi još tinja.

  Pučkov nije odmah rekao koliko ima dece medju žrtvama.

  Ministarka zdravlja Veronika Skvorcova saopštila je ranije da je 11 osoba hospitalizovano, a da su u najtežem stanju dva dečaka koja su skočila sa četvrtog sprata.

  Taj tržni centar je popularna destinacija za porodice i bio je pun posetilaca juče, prvog dana školskog raspusta, kada je izbio požar.

  Na savetovanju Ministarstva za vanredne situacije ranije je saopšteno da su dve bioskopske sale u tržnom centru „Zimska višnja“ na četvrtom spratu propale na treći sprat.

  Kemerovo je grad u Sibiru, na jugu Rusije, i udaljen je od Moskve 3.000 kilometara.

  Tržni centar koji je otvoren 2013. godine ima bioskopske dvorane, mali zoološki vrt, centar za decu i kuglanje.

  Istražni komitet: Tokom požara u Kemerovu alarmi bili isključeni, izlazi blokirani


  Tokom požara u tržnom centru u ruskom gradu Kemerovu, gde je poginulo najmanje 64 osobe, svi rezervni izlazi su bili blokirani, a jedan od čuvara je u trenutku dobijanja signala o požaru isključio alarm.

  „Izvršeno je mnogo prekršaja, kako kada je tržni centar dobio dozvolu za eksploataciju, tako i u procesu rada. Požarni izlazi su bili blokirani. Istraga proverava informaciju i o drugim prekršajima“, saopštio je Istražni komitet Rusije.

  Četiri osobe koje su u rukovodstvu tržnog centra su privedene, a Istražni komitet je najavio i saslušanje petog, radnika privatne firme za obezbedjenje, koji je, kako se tvrdi, isključio požarni alarm.

  Interfaks navodi, pozivajući se na obaveštene izvore, da će biti saslušana i odgovorna lica grada Kemerova i Ministarstva za vanredne situacije.

  Istražni organi još nisu saopštili uzrok požara.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com