• Gradovi

  Sastanak generala Mojsilovića sa komandantom KFOR-a

   

   

  Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović razgovarao je danas u Beogradu sa komandantom KFOR-a Salvatoreom Kuočijem o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, i o realizaciji zajedničkih aktivnosti Vojske Srbije i KFOR-a, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

  Prvi zvanični susret dvojice generala, otkako je u septembru ove godine general Mojsilović postavljen na dužnost načelnika Generalštaba Vojske Srbije, održan je u kasarni „Topčider“ u Beogradu.

  Kako je u saopštenju navedeno, izražavajući zabrinutost zbog nedavnih dogadjaja, Mojsilović je posebno istakao da jednostrani i netransparentni postupci usložnjavaju situaciju na terenu, te da je poštovanje svih sporazuma koji su na snazi i obaveza koje proističu iz njih suštinski važno za stanje bezbednosti na Kosovu i Metohiji.

  On je istakao da je obostrani interes Vojske Srbije i KFOR-a očuvanje bezbednosti u zonama odgovornosti sa obe strane administrativne linije, i da je KFOR kao medjunarodni činilac najodgovorniji za sigurnost svih gradjana u toj pokrajini, a posebno nealbanskog stanovništva.

  To je bio sastanak na visokom nivou u okviru Zajedničke komisije za sprovodjenje Vojnotehničkog sporazuma, koju čine komisija komande KFOR-a i komisija predstavnika snaga bezbednosti Srbije. Sastanci Zajedničke komisije redovno se održavaju na različitim nivoima od 1999. godine, radi sprovodjenja Vojnotehničkog sporazuma iz Kumanova, od 9. juna te godine.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com