• BG

  Šešelj: Djindjić 2002. godine predao Karli del Ponte poverljive dokumente o ratu na Kosovu …

   

   

  Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj predstavio je danas kako je naveo, poverljivi dokument o delovanju vojske i policije na Kosovu 1998. godine koji je po njegovim rečima, bivši premijer Srbije Zoran Djindjić 2002. godine predao nekadašnjoj glavnoj tužiteljki Haškog tribunala Karli del Ponte.

  Šešelj je novinarima u Skupštini Srbije rekao da dokument sadrži zapisnike sa sastanaka Zajedničke komande za Kosovo i Metohiju, što je kako je rekao, bio neformalni organ koji je 1998. godine delovao u cilju koordinacije napora vojske, policije i civilnog sektora na planu suzbijanja terorističkog delovanja na Kosovu i Metohiji.

  „Djindjić je tražio od Nebojše Pavkovića da mu donese ta dokumenta pa ih je potom predao Karli del Ponte. Pribavio je on nešto i iz 1999. godine, dve sive sveske sa pregledom arhivske gradje Vojske Jugoslavije iz 1999. godine kao i Operativni ratni dnevnik isturenog komandnog mesta Treće armije 1999. godine, kazao je Šešelj.

  Po njegovim rečima, predaja tih dokumenata glavnoj tužiteljki Haškog tribunala predstavljala je „veleizdajnički čin Zorana Djindjića“.

  „Ovde nema akta vlade o predaji dokumenata već samo rukom pisani zapisnik na engleskom jeziku, šta je to ako nije veleizdajnički čin? Ja sam na volšeban način došao do ovih dokumenata spremajući najnoviju knjigu i smatrao sam da je važno da javnost obavestim o tome“, kazao je lider radikala.
  Beta
  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com