• Novosti online

  Šešelj posetio Zvezdana Jovanovića u Zabeli, očekuje obnovu postupka (VIDEO)

  Šešelj je na konferenciji rekao da je u zatvoru bio u jednočasovnoj poseti „velikom srpskom junaku“ Zvezdanu Jovanoviću, kome je preneo pozdrave „srpskih patriota“ i očekivanja da će „što pre biti slobodan“.

  „On (Jovanović) je potpisao ovlašćenje da mu budem pravni savetnik i da preduzimam sve pravne radnje u cilju ostvarivanja prava na obnovu sudskog procesa“, rekao je Šešelj.

  On je dodao da je slično ovlašćenje dobio juče i od Milorada Ulemeka Legije i da sada, u kontaktu sa njihovim advokatima, „prelazi na posao“.

  „Ove presude su neodržive zbog mnoštva lažnih dokaza i lažnih svedoka… Slučaj protiv Zvezdana Jovanovića mora odmah da padne, zato što je policijski general (prilkom saslušanja) napisao lažno priznanje, koje je Jovanović potpisao pod pretnjom likvidacije porodice“, dodavši da su nakon toga „pronašli advokata koja je to iznudjeno priznanje potpisala kao da je bila prisutna“.

  Šešelj je ocenio da predstojeća pravna procedura „neće biti lagana stvar“, ali da je u tom pogledu optimista i da se ti procesi moraju obnoviti.

  „Imamo mnoštvo dokaza da su (njihovi procesi) zavera glavnih čelnika dosmanlijskog režima“, rekao je Šešelj, dodavši da se može „dokazati i umešanost policijskih generala u egzekuciju Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića“.

  On je rekao da se Jovanović i Ulemek osam godina nalaze u izolaciji u zatvoru „protivno zakonima i medjunarodnim konvencijama o ljudskim pravima i pravima zatvorenika“.

  Šešelj je ocenio da su njih dvojica „srpski junaci koji nikada nisu bili umešani ni u kakav kriminal“, koji „mogu da se nadju u slučaju nasilja na severu Kosova i Metohije“.

  Na pitanje o zamrznutim sredstvima u inostranim bankama o kojima su izveštavali domaći mediji, Šešelj je rekao da se taj novac na računima nalazi od 1989. godine, kada je na vlasti i dalje bio „komunistički režim“ sa kojim je bio u sukobu, čime je sačuvao imovinu od oduzimanja.

  „Sada me je srpska vlada stavila na listu terorista, pa su mi umanjili šanse da podignem taj novac. Novac je zaplenjen pod izgovorom da sam haški begunac“, kazao je Šešelj.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com