• Novosti online

  Šešelj (SRS) pitao kada će Skupština Srbije raspravljati o ulasku Srbije u ODKB (VIDEO)

  Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj na današnjoj sednici Skupštine Srbije je pitao kada će Skupština raspravljati o pristupanju Srbije Organizaciji dogovora o kolektivnoj bezbednosti, i o rezultatima briselskog dijaloga s Prištinom s obzirom na jučerašnji ulazak specijalnih policijskih snaga na sever Kosova.

  „Kada će Skupština raspravljati o učlanjenju Srbije u Organizaciju dogovora o kolektivnoj bezbednosti, u Vojni savez na čelu sa Rusijom?

  Šešelj je podsetio da Srbija od 2013. ima status posmatrača i ocenio da je zbog njene bezbednosti važno da Srbija ima punopravno članstvo u ODKB.

  Po njegovim rečima, to je „važno zato što se pokazalo da ne možemo da verujemo ni pregovorima u Briselu, ni zvaničnicima EU, ni komandantima Kfora, ni NATO pakta. Srpski narod je ugrožen, i mi smo to mogli da vidimo juče“.

  Šešelj je dodao da bez obzira šta on mislio o direktoru Kancelarije za Kosovo, Marko Djurić predstavlja Vladu Srbije i ponižen je.

  „Sramota je da se onako ponesu prema bilo kojem funkcioneru ili službeniku Vlade Srbije“ rekao je Aleksandar Šešelj o dogadjaju u Kosovskoj Mitrovici.

  Po njegovim rečima, Srbija treba da brine o bezbednosti, treba da jača svoj položaj, kako se ne bi dogodilo ono što se desilo 17. marta 2004. godine, i ono što se desilo juče.

  U vezi s briselskim pregovorima Šešelj je pitao kako može da bude objektivan posrednik neko ko je priznao nezavisno Kosovo.

  „Pregovore treba vratiti pod okrilje SB UN jer tamo imamo jaku zaštitu Rusije i Kine“, ocenio je on.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com