• Gradovi

  Širom SAD danas skupovi podrške imigrantima

  Imigranti i sindikalne grupe marširaće danas širom SAD na Medjunarodni dan rada, 1. maj, u znaku porotesta zbog nastojanja američkog predsednika Donalda Trampa da poveća broj deportacija.

  Očekuje se da će skupovima u gradovima kao što su Njujork, Čikago, Sijetl i Los Andjeles prisustvovati više desetina hiljada imigranata i ljudi koji ih podržavaju, a demonstracije su najavljene i u manjim američkim gradovima.

  Aktivisti u mnogim mestima pozivaju ljude da propuste radni dan na poslu, školske časove i kupovinu kako bi ukazali na značaj imigranata i njihovog rada u američkim zajednicama.

  Dok pripadnici sindikata tradicionalno marširaju 1. maja za radnička prava u zemljama širom sveta, taj datum postao je i povod okupljanja za imigrante u SAD posle velikih demonstracija 2006. kada su predložena promena zakona o imigraciji.

  Kako se približavao obeležavanju prvih 100 dana u kabinetu, prošle subote, Tramp je sve agresivnije sprovodio svoje odluke o promeni imigracionih pravila, uključujući zabranu ulaska u SAD gradjanima iz šest većinski muslimanskih država, kao i izgradnju zida duž granice s Meksikom.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com