• Gradovi

  SNV: Milorad Pupovac i Boris Milošević napadnuti u centru Zagreba

   

   

  Poslanici Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) u hrvatskom Saboru Milorad Pupovac i Boris Milošević napadnuti su danas na trgu u centru Zagreba ostacima hrane, saopštilo je Srpsko narodno vijeće (SNV).

  SNV je navelo da je cilj napada otvorena manifestacija mržnje, javno poniženje i fizičko ugrožavanje Pupovca i Miloševića, prenela je agencija Hina.

  Napad se dogodio oko 14 časova kada su predsednik saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Pupovac i predsednik Kluba zastupnika SDSS-a Milošević prolazili pored bistroa „Amfora“ na zagrebačkoj pijaci Dolac prema Trgu Bana Jelačića.

  SNV navodi da je Pupovac osetio udarac u desnu stranu tela, pošto je pogodjen većim i manjim ostacima hrane, dok su se neki krupniji odbili od njegovog vrata, ramena i ruku.

  Po jačini i preciznosti udarca, Pupovac pretpostavlja da je hrana bačena na njega s jednog od bližih stolova restorana „Amfora“, navodi se u saopštenju.

  „Ovo nije prvi verbalni ni fizički nasrtaj na predsednika SDSS-a i predsednika SNV-a Milorada Pupovca, ali jest prvi koji je uključivao i jednog od njegovih najbližih stranačkih saradnika, Borisa Miloševića.

  S obzirom na to da se napad dogodio pred brojnim ljudima i na mestu na kojem se poslanici Pupovac i Milošević gotovo svakodnevno kreću, on u sebi sadrži ne samo bezobzirnost, već i karakter potencijalno opasnog fizičkog napada“, navodi SNV.

  Zagrebačke policije utvrdjuje okolnosti napada, navodi Hina.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com