• Gradovi

  Srb: Izgraditi ogradu na granici ka Srbiji

  Predsednik ekstremno desne Hrvatske stranke prava Daniel Srb zatražio je danas izgradnju ograde na granici sa Srbijom, kakvu su Mađari prošle godine podigli prema Hrvatskoj.

  LUČ – Predsednik ekstremno desne Hrvatske stranke prava Daniel Srb zatražio je danas izgradnju ograde na granici sa Srbijom, kakvu su Mađari prošle godine podigli prema Hrvatskoj.

  U mestu Luč, na hrvatsko-mađarskoj granici, Srb je rekao da da bi žica I ograda, koja je tu postavljena prošle godine tokom migrantske krize, trebalo da stoji na istočnim granicama Hrvatske ka Srbiji.

  „Žica i ograda na hrvatsko – mađarskoj granici je nepotrebna i nije trebalo da bude nikada izgrađena, da je tokom prošlogodišnje migrantske krize Hrvatska imala čvrstu i odlučnu vlast“, rekao je Srb.

  Ova ograda je, kazao je, trebalo da stoji na istočnim granicama Hrvatske, na granici prema Srbiji.

  Srb je kritikovao vlast šefa SDP-a Zorana Milanovića, ali i aktuelnu vlast premijera Tihiomira Oreškovića i HDZ i Mosta – da ništa nisu učinile da se pripreme za novi migrantski talas.

  Srb je dodao da su i jedna i druga vlada Hrvatsku ostavile nepripremljenu i upravo zbog te nepripremljenosti podižu se žice i ograde između Hrvatske i Evrope, umesto da se podignu između Hrvatske i istoka.

  „Javnost smo upozorili još pre dvadesetak dana na ovaj problem kada smo uputili pismo svima koji odlučuju u Hrvatskoj, pogotovo obaveštajno bezbednosnom sektoru“, podsetio je i zapitao “Šta je to što Mađari znaju, a Hrvati opet ne znaju?!“.

  U Hrvatskoj, kazao je, odgovor nismo dobili.

  Odgovor smo dobili na Dubrovačkom forumu, u izjavi ministra inostranih poslova Mađarske Petera Sijarta i njegovoj najavi o izgradnji dvostruke ograde i žice oprema Srbiji.

  Kao i pre petnaest meseci „Mađari znaju, Hrvati opet ne znaju i čekaju šta će o svemu reći Brisel, Berlin ili Beč“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com