• Crna Gora

  Srbija izručuje Jovana Vukotića, vodju ‘škaljaraca’, Crnoj Gori

   

   

  Viši sud u Beogradu doneo je rešenje po kom su ispunjene zakonske pretpostavke da se pravosudnim organima Crne Gore izruči Kotoranin Jovan Vukotić (38), koji je u toj zemlji osumnjičen za teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je danas.

  Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je rešenje na sednici održanoj 26. septembra a protiv tog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

  Vukotić prema evidenciji bezbednosnog sektora, sa sugradjaninom Igorom Dedovićem i bratom Igorom predvodi škaljarski kriminalni klan.

  Uhapšen je 10. septembra prošle godine sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i narednog dana je deportovan Srbiji. Zbog tog dela je u Srbiji pravosnažno osudjen na 15-mesečnu zatvorsku kaznu.

  Crnogorske vlasti ga potražuju zbog sumnje da je 2016. godine učestvovao u ranjavanju Vojina Stupara i Miloša Radonjića – članova kavačke grupe, a njegovo ime povezuje se i sa napadom na Tamaru Zvicer, ženu Radoja Zvicera, takodje člana suparničke grupe.

  Protiv njega je u toku i istraga u Osnovnom tužilaštvu zbog sumnje da je utajio poreze i doprinose.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com