• Novosti online

  SRS: Hitno smeniti Gordanu Čomić zbog rada na razbijanju srpskog nacionalnog identiteta

  Srpska radikalna stranka (SRS) ocenila je danas da vlast mora odmah da smeni ministarku za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordanu Čomić zbog kako su naveli, protivustavnog delovanja i „rada na razbijanju srpskog nacionalnog identiteta“.

  Radikali su u saopštenju optužili ministarku da „u okviru navodne zaštite i unapredjenja ljudskih prava“ zagovara priznavanje takozvanog vojvodjanskog identiteta na predstojećem popisu stanovništva.

  „Nedopustivo je da ministar u Vladi Srbije razgovara sa svojim koalicionim partnerima, predstavnicima separatističkog Vojvodjanskog fronta, koji predvode Nenad Čanak i Aleksandar Odžić i da u tom razgovoru zagovaraju priznavanje takozvanog vojvodjanskog identiteta na popisu stanovništva Srbije koji je planiran za 2022. godinu“, stoji u saopštenju.

  Navodeći da uvodjenje „još jedne lažne nacije“ vodi „daljem rasrbljavanju“, radikali su zatražili hitnu reakciju vlasti jer kako su ocenili, „nije prvi put da Gordana Čomić sa državne funkcije zagovara i podržava kršenje Ustava Srbije“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com