• Novosti online

  SSP: Samo lud čovek može da poredi napad na Borka Stefanovića sa napadom na Predraga …

  Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da samo „lud i beskrupulozan“ čovek može uporediti napad na režisera Predraga Antonijevića sa napadom na zamenika predsednika SSP Borka Stefanovića u Kruševcu 2018.

  „Izjava predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da je napad Bjelogrlića na Antonijevića po intenzitetu jači od napada na Borka Stefanovića predstavlja monstruoznu laž. Borko Stefanović je u klasičnoj sačekuši udaren metalnim predmetom u potiljak, da bi ga onesvešćenog napadač šutnuo u glavu. Da nije bilo reakcije policajca u civilu verovatno bi ovaj napad doveo do fatalnih posledica“, saopštila je SSP.

  Prema oceni SSP-a „nema opravdanja“ za Bjelogrlićev napad i zbog toga treba da odgovara u skladu sa zakonom, ali ne sme da postoji „kampanja linča“ koju protiv glumca sprovode „Aleksandar Vučić i njegovi plaćenici“.

  „Tvrditi da je udario Antonijevića, jer je bio protiv snimanja filma o Jasenovcu i tu laž besomučno ponavljati na svim medijima je ravno fašizmu“, navedeno je u saopštenju SSP-a.

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je sinoć da je napad na funkcionera Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića u Kruševcu bio višestruko slabiji od napada na reditelja Predraga Antonijevića.

  Maskirani napadači naoružani palicama i motkama pretukli su u Kruševcu 23. novembra 2018. godine, gde je trebalo da bude održana tribina Saveza za Srbiju, Borka Stefanovića i aktiviste SSP-a Bobana Jovanovića i Marka Dimića, i policajca u civilu Dejana Palibrka i naneli im ozbiljne povrede.

  Ubrzo nakon napada, započeti su antivladini protesti pod parolom „Stop krvavim košuljama“, koji su se zatim proširili po celoj Srbiji i promenili naziv u „Jedan od pet miliona“ posle izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića 9. decembra 2018: „Neka vas se skupi i pet miliona, nijedan zahtev neću da ispunim“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com