• Novosti online

  Tajani: Uveren sam da će Srbija sprovesti reforme za pravnu državu i slobodu medija

  Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izrazio je danas uverenje da će Srbija sprovesti potrebne reforme za vladavinu prava i slobodu štampe kako bi ušla u Evropsku uniju.

  Tajani je posle razgovora s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rekao da još mnogo toga treba da se uradi po pitanju pravne države, ustavne reforme i slobode medija, ali je dodao da je uveren da će Srbija „uraditi sve što je potrebno kao i što su sve evropske zemlje uradile“.

  On je rekao da EU zahteva vladavinu prava i slobodu medija i od zemalja koje su članice Unije. „Ponekad jesmo strogi. Ali kada želimo biti strogi prema drugim, moramo biti strogi i prema sebi“, dodao je on.

  Tajani je rekao da je njegov razgovor s Vučićem bio izuzetno pozitivan i da su razgovarali kako se može pospešiti ulazak Srbije u EU.

  On je rekao da da „Srbija jeste Evropa“, ali i da je Srbija velika zemlja koja ima veliku odgovornost za situaciju na Zapadnom Balkanu.

  Posle razgovora s Vučićem, Tajani je rekao da predsednik Srbije „pokazuje veliku dalekovidost“ i da izuzetno ceni što je prihvatio poziv hrvatske predsednice da poseti Zagreb, što pokazuje volju da se razgovora.

  EU očekuje obavezujući pravni dokument Beograda i Prištine

  Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je danas u Beogradu da Evropska unija očekuje pravno obavezujući dokument Beograda i Prištine pre ulaska Srbije u EU.

  Tačno je ono što je Vučić rekao, po nama je od izuzetnog značaja da postoji obavezujući pravni dokument izmedju Beograda i Prištine, rekao je Tajani posle razgovora s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

  U zajedničkom obraćanju medijima Tajani je rekao da EU insistira da o Kosovu postoji dijalog.

  On je dodao da EU osudjuje ubistvo srpskog političara sa Kosova Olivera Ivanovića i traži da se odgovorni izvedu pred lice pravde.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com