• Novosti online

  Tepić: Objaviti imena nečasnih sudija i policajaca, krivično da odgovaraju

  Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je danas da treba objaviti imena sudija koji su sudili demonstrantima, kako je rekla „u ime vlasti, a ne u ime naroda“, kao i policajaca koji su na nedavnim protestima upotrebili prekomernu silu.

  „Nisu dovoljne samo njihove smene, ostavke ili gubitak posla, već treba krivično da odgovaraju za svoje postupke“, rekla je Tepić za televiziju N1.

  Ona je istakla da su neki demonstranti pod pritiskom javnosti pušteni, ali da postoji još najmanje 100 „nevidljivih osudjenika“ zbog kojih niko ne vrši pritisak da se pravosudje privede svojoj nameni i da u žalbenom postupku isprave „preke sudove, bez prisustva advokata, kada su demonstratnti osudjeni na po 30 dana zatvora u Padinskoj skeli bez ikakve krivice“.

  Tepić je dodala da treba napraviti razliku jer nisu sve sudije iste, da su neki časni policajci pomogli da se dodje do važnih podataka, ali da oni koji su zloupotrebili funkcije moraju odgovarati.

  Za nemire na ulicama Tepić je direktno okrivila predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovo ponašanje uz najavu represivnih mera, a za postupanje policije direktora Vladimira Rebića.

  Ona je pozvala policiju da stane uz svoj narod i ocenila da su „policajci dovoljno poniženi time što reportiraju državnoj sekretarki Biljani Popović Ivković, a vojnici poniženi time što raportiraju Aleksandru Vulinu“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com