• Gradovi

  Tomić: Propust francuskih službi bezbednosti?

  BEOGRAD – Francuske službe bezbednosti su morale da dođu do saznanja da je počinilac terorističkog napada, koji se dogodio u četvrtak uveče u Nici, posedovao oružje i da je bio mogući počinilac, veruje Dušan Tomić, šef katedre za bezbednost na Fakultetu za inženjerski menadžment.

  Tomić je, gostujući na televiziji N1, rekao da teroristički napad u Nici za ljude koji se bave bezbednošću nije iznenađenje, jer je taj način napada već razmatran.

  Kako je istakao, američki Federalni istražni biro (FBI) pre mesec dana saopštio je da je predupredio i onemogućio dve aktivnosti sličnog karaktera.

  Tomić je dodao da je u slučaju u Nici zakazao i kontraobaveštajni element, jer su francuske službe znale da, pored velikih sportskih događaja, jedna od meta može biti i 14. jul, Dan republike u Francuskoj.

  “Oni su izgleda bili na tragu počiniocima, Tunišanin nije bio sam, ali nisu otkrili sve elemente terorističkog napada. Radi se o vrlo sofistriciranom i odgovornom protivniku, Islamska država je izvršila disperziju iz Iraka i Sirije prema evropskim zemljama. Moraju da sarađuju obaveštajne službe, ako želimo da pobedimo ovu pošast međunarodnog terorizma“, rekao je Tomić.

  NADER EL SHAFEI via AP

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com