• Novosti online

  Tramp pozvao republikance da na izborima 2022. podrže kandidate lojalne njemu

  Bivši američki predsednik Donald Tramp apelovao je na članove njegove Republikanske stranke da na narednim izborima za Kongres SAD podrže kandidate lojalne njemu.

  Na noćašnjoj konvenciji republikanaca u saveznoj državi Severna Karolina, Tramp (74) je nagovestio da ulazi u aktivniju fazu u periodu posle predsedničkog mandata.

  On je najavio da će biti aktivno uključen u kampanju kandidata „koji dele njegove vrednosti“ uoči izbora za Kongres SAD u novembru 2022. godine.

  „Opstanak Amerike zavisi od naše sposobnosti da izaberemo republikance na svakom nivou, počev od novembarskih izbora naredne godine“, kazao je Tramp.

  Tokom gotovo 90-minutnog obraćanja stotinama republikanskih zvaničnika i aktivista, Tramp je rekao da „ne mogu da izaberu ljude koji su već dva puta izgubili izbore i koji ne podržavaju njihove vrednosti“.

  Neki lideri republikanaca strahuju da bi jačanja kandidata naklonjenih Trampu moglo da ugrozi borbu stranke za kontrolu nad Kongresom na izborima 2022. godine.

  Tramp je i dalje dominantna snaga unutar stranke, ali je izrazito nepopularan medju odredjenim kategorijama birača.

  Na predsedničkim izborima u novembru 2020. godine, Tramp je osvojio sedam miliona glasova manje od kandidata demokrata Džozefa Bajdena.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com