• Lokalne Novosti

  Trodnevni festival vina u Sremskim Karlovcima (FOTO, VIDEO)

  Trodnevni festival vina održava se prvi put u Sremskim Karlovcima i trajaće do 1. maja, a posetioci mogu da uživaju u mnogobrojnim besplatnim programima koje su organizatori pripremili, da krstare Dunavom, obidju grad biciklima, degustiraju vino, posete planetarijum i prate bogat kulturni i zabavni program.

  Stručna saradnica u Turističkoj organizaciji opštine Sremski Karlovci Aleksandra Lainović rekla je agenciji Beta da se „Prolećni festival vina“ prvi put organizuje radi poboljšanje turističke ponude tog grada, afirmacija vinarstva i podrumarstva, i širenja kulture degustacije vina, ne samo lokalno nego i šire.

  „Ponudili smo bogat program za decu i odrasle i želja nam je da festival postane tradicija i da se svake godine organizuje u vreme prvomajskih praznika“, kazala je Lainovićeva.

  Današnji program počinje od 16 časova i posetioci će moći da pogledaju brojne nastupe kao i da od 20 časova uživaju u koncertu grupe „Legende“. Posetioci će imati priliku da posete mobilni planetarijum i uživaju u projekcijama zvezdanog neba.

  Cena projekcije za decu je 200 dinara, a za odrasle 250 dinara.

  Sutra, 1. maja, zainteresovani će moći da vide madjioničarski program „Volare“ i čuju nastup bendova „Do re mi“, „Deep steady“ i „Tamburaški sastav“.

  Nekoliko turista stiglo je u subotu, 29. aprila, prvog dana festivala u Sremske Karlovce iz Beograda vozom „Romantika“ koji je juče i počeo u okviru letnje sezone da saobraća na toj liniji.

  Koordinatorka za saradnju za medije i marketing „Srbija Voza“ Dragana Stanković rekla je da je letnja sezona saobraćanja voza „Romantika“ otvorena i da će sledeći polasci biti svake prve subote u mesecu.

  „Voz ‘Romantika’ saobraća po celoj Srbiji i može se iznajmiti za razne proslave. Kompoziciju voza čine vagoni prvog, drugog i trećeg razreda. Ima bife i vagon za prevoz bicikala. Kapacitet voza je od 200 do 400 mesta“, kazala je Stankovićeva.

  Ona je najavila moguće proširenje ponude, da bi se ispratile sve manifestacije koje se dešavaju u Srbiji.

  Cena povratne karte prvog razreda je 440 dinara, drugog razreda 370, a trećeg 308 dinara. Za decu do 12 godina i penzionere cena povratne karte je 220 dinara.

  Muzejsko turistički voz „Romantika“ deo je saobraćaja od 1996. godine. Srbija voz u svojoj ponudi osim voza „Romantika“ ima i „Plavi voz“ u kome se nekad vozio predsednik bivše SFRJ Josip Broz Tito.

  Organizator trodnevnog festivala je Turistička organizacija opštine Sremski Karlovci.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com