• Novosti online

  U hladnom talasu u Evropi umrlo više od 50 ljudi

  Od hladnoće i snega koji je pre nekoliko dana zahvatio Evropu, umrla su 54 čoveka, po računici Frans presa.

  Od toga 21 osoba umrla je u Poljskoj, šest u Češkoj, pet u Litvaniji, po četvoro u Francuskoj i Slovačkoj, troje u Španiji, po dvoje u Italiji, Rumuniji, Srbiji i Sloveniji, i po jedna osoba u Holandiji, Engleskoj i Švedskoj.

  Medju žrtvama hladnoće mnogi su bili beskućnici.

  Arktičko nevreme nazvano „Zver sa istoka“ donelo je najniže temperature ove zime većem delu Evrope, te je i Rim paralisala mećava, a sneg je pokrio i Veneciju.

  U noći od srede na četvrtak temperatura je pala na minus 28 u Poljskoj i na minus 18 u planinama u Nemačkoj. U Holandiji posle blagog porasta temperature očekuje se novi pad na minus 15 do minus 19 u noći od četvrtka na petak.

  U Irskoj dolazeća oluja „Ema“ će, kako se očekuje, danas izazvati najveće snežne padavine od 1982. godine, i stanovnici se guraju po samoposlugama da se snabdeju namirnicama.

  „Crveno meteorološko upozorenje“ izdato je za jugozapad Engleske i za jug Velsa. Zvaničnici predvidjaju da bi visina snega mogla da dostigne 50 centimetara uz jak vetar što bi moglo da izazove prekid snabdevanja strujom i poremeti saobraćaj.

  Britanska meteorološka služba predvidja da će ekstremni vremenski uslovi trajati i narednog vikenda.

  Na jugu Francuske jak sneg pada od srede u oblasti Monpelijea gde je prošle noći spaseno 2.000 ljudi zarobljenih u vozilima na putevima, a još 2.000 je i jutros bilo blokirano

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com