• Novosti online

  U Parizu dan bez automobila

  U Parizu će sutra, četvrti put za redom, biti održan dan bez automobila, preneli su francuski mediji i dodali da će ceo Pariz od 11.00 do 18.00 imati zabranu kretanja automobila.

  Parižani su u tom periodu pozvani da ostave automobile, motore i električna vozila, i da umesto toga voze bicikl, rolere ili koriste gradski prevoz, preneo je list Parizijen.

  Pariska policijska prefektura najavila je oštre kontrole, a onima koji se ne budu pridržavali propisa preti kazna do 135 evra.

  Gradski autobusi i taksi vozila neće smeti da voze brže od 30 kilometara na čas.

  Čuvena avenija Jelisejskih polja će biti pretvorena u pešačku zonu, a neke zone pod sloganom „Pariz diše“ (Paris Respire) biće potpuno zatvorene za sav saobraćaj, medju njima su šume na istočnom i zapadnom obodu Pariza Bulonjska i šuma Vensen.

  Ovogodišnji dan bez automobila u Parizu podudara se s Evropskim danima baštine.

  Na raznim mestima u glavnom gradu Francuske biće organizovane ulične manifestacije kao što je klizanje na Trokaderou ili piknik na Konkordu dok je gradjanima otvorena predsednička Jelisejska palata.

  Predsednik Emanuel Makron i njegova supruga Brižit su za tu priliku otvorili prodavnicu suvenira čiji je prihod namenjen renoviranju palate.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com