• Gradovi

  U RS raste broj zaraženih korona virusom, 34 nova slučaja, ukupan broj 155

   

   

  U Republici Srpskoj je registrovano 34 novih slučajeva virusa korona, čime se broj zaraženih u tom bh. entitetu povećao na 155.

  Ministar zdravlja RS Alen Šeranić izjavio je da su od ukupnog broja novozaraženih 22 iz Banjaluke, četiri osobe iz Teslića, dve iz Laktaša, dve iz Prnjavora, jedna iz Prijedora, jedna iz Bijeljine, jedna iz Kotor Varoša i jedna iz Modriče.

  On je potvrdio da su korona virusom zaražena i tri lekara.

  „Pratimo sve osobe koje imaju pozitivan nalaz na korona virus. Napravili smo nekoliko izuzetaka u Banjaluci. Reč je o porodičnim klasterima gde ima više dece, oni su kući i njih kontrolišemo 24 časa. Njih je 11 u Banjaluci, gde je ili majka sa malom decom ili oosobe koje neguju nepokretna lica“, kazao je Šeranić.

  U Univerzitetsko – kliničkom centru RS u Banjaluci hospitalizovano je 27 osoba sa srednje teškom kliničkom slikom.

  Dve su na respiratoru i imaju hronična oboljenja.

  Na pulmologiji je šest pacijenata.

  Medju novozaraženim su i tri lekara, a zdravstvene ustanove proveravaju njihove kontakte, kako bi bili stavljeni pod nadzor.

  „Od novoregistrovanih, dva lekara su iz javnih zdravstvenih ustanova, a dobro je to što nisu radili. Jedan tehničar je iz privatne zdravstvene ustanove. Osobe koje su na respiratoru su vitalno ugrožene, a od ranije imaju teška hronična oboljenja“, kazao je Šeranić.

  Ministar zdravlja još je kazao da bi u ponedeljak trebalo da stigne prvih tri hiljade testova, od ukupno 25.000, koliko je RS nabavila putem UNDP-a.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com